WooCommerce

WooCommerce is met name een geschikte e-commerce oplossing voor de kleine tot middelgrote webshop. Op basis van de aangeboden thema’s kies je een passende layout. Door de diversiteit aan mogelijkheden kan je met dit gratis systeem een volwaardige webshop bouwen. Niet voor niets is deze module al ruim 20.000 keer gedownload.

WooCommerce is gebaseerd op WordPress en wordt geïnstalleerd als een uitbreiding op WordPress. Hierdoor is het dus geen volwaardig webshopsysteem maar een extra laag in WordPress. Hierdoor is er wel een breed scala aan vooral gratis en goedkope plugins beschikbaar om de webshop uit te breiden.

PrestaShop

Het e-commerce systeem van PrestaShop is al meer dan 2,5 miljoen keer gedownload en wordt in ruim 150 landen gebruikt. In 56 talen is deze oplossing verkrijgbaar, waaronder ook in het Nederlands.

Met een keuze uit ruim 2.500 modules en templates kan je jouw webshop helemaal naar eigen wensen inrichten. Daarnaast heb je nog ruim 300 extra features binnen handbereik. Al meer dan 130.000 shops worden mogelijk gemaakt door de PrestaShop e-commerce oplossing.

Prestashop is een echt webshop-systeem waarbij de meeste mogelijkheden zijn inbegrepen. Modules en thema’s zijn, in vergelijking met WooCommerce, een stuk duurder maar hierdoor ook betrouwbaarder. Prestashop is in aanschaf duurder maar in onderhoud vaak een stuk goedkoper en uitgebreider.

Magento 2

Magento is misschien wel het meest bekende webshopsysteem van de wereld. Dankzij de populariteit van Magento zijn er enorm veel plugins en extensies beschikbaar welke Magento tot een volledig te customiseren systeem maken.

De eerste versie van het Open Source systeem dateert alweer uit 2007 en is dus een relatief jong platform. Het langverwachte vervolg is een welkome aanwinst omdat de kerncode van Magento nogal verouderd is, waardoor een standaard install eigenlijk al te traag is voor een reguliere webshop. Dat is misschien gelijk wel het grootste pluspunt van Magento 2. De kerncode is from scratch opgebouwd waardoor het systeem gelijk sneller en efficiënter is.

Magento 2 is een gloednieuwe versie maar benodigd ook uitgebreide en dus duurdere hosting. Magento 2 eist behoorlijk veel van een server en daarom dient u dus al snel te denken aan cloud hosting of dedicated hosting om gebruik te kunnen maken van dit systeem.