Van idee tot website

Een domeinnaam, ook wel bekend als het adres waarmee een website van een bedrijf, persoon of stichting zichtbaar is op het internet. Het is eigenlijk jouw eigen online adres op het grote internet waarmee mensen makkelijk jouw website kunnen bekijken en onthouden op het internet.

We leggen het iets technischer uit: Een domeinnaam is eigenlijk een koppeling die makkelijk te onthouden is aan een IP adres van een server op het internet. Elke server heeft namelijk zijn eigen unieke IP adres, alleen is het voor te stellen dat je 123.124.125.126 bijvoorbeeld niet makkelijk kunt onthouden. Als we hier de domeinnaam website.nl aan koppelen, is website.nl een stuk makkelijker te onthouden en bezoeken dan dit IP adres.

Jouw unieke plek op het internet

Heb je een goed idee voor een nieuwe website, webshop of misschien voor je eigen bedrijf? Leg dan nu jouw eigen domeinnaam direct vast en claim hiermee jouw unieke plek op het internet!

Gratis sitedoorsturingen

Je domeinnaam doorsturen naar een andere website, of misschien wel naar je Facebookpagina? Bij Hosting Network kan je gebruik maken van gratis redirects zodat je dit gemakkelijk kan realiseren.

Goedkope domeinnaam

Hosting Network beheert meer dan 80.000 domeinnamen. Samen met ons volledig geautomatiseerde registratiesysteem (MijnHostingManager) zorgt dit ervoor dat we onze domeinnamen kunnen aanbieden tegen zeer lage prijzen met de beste service.

Veelgestelde vragen

De eigenaar van een domeinnaam noemen we ook wel de houder of de domeinaamhouder. Een houder is per domeinnaam apart aan te maken en in te stellen. Zo kun je dus ook domeinen voor jouw klanten registreren.

De looptijd van een domeinnaam is in de meeste gevallen een periode van 1 jaar. Je betaald een domeinnaam dan ook altijd per jaar. De vermelde prijzen hebben ook altijd betrekking op een periode van 1 jaar. Het is daarnaast bij Hosting Network ook mogelijk om voor 2 of meerdere jaren een domeinnaam te registreren. Het is echter wel zo dat wanneer je de domeinnaam verhuisd, de overige jaren in veel gevallen niet meegenomen kunnen worden.

Een domeinnnaam is het startpunt van jouw online bereikbaarheid. Zo kan je een website koppelen, persoonlijke e-mailadressen aanmaken of de domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam of website. Ook kun je een domeinnaam gebruiken als startpunt op internet en deze bijvoorbeeld doorsturen naar je facebook-pagina.

Bij enkele van onze pakketten bieden wij een gratis domeinnaam aan. Bekijk onze voorwaarden om te zien waar de bestelling aan moet voldoen om de gratis domeinnaam te krijgen. De domeinnaam is altijd voor maximaal 1 jaar gratis of zolang je het pakket bij ons afneemt.